Sportsstjerner stiller op i kampen mod menigitis
12. november 2012

Nikolaj Kleno Kristensen, kendt fra DR1 programmerne HØVDINGEBOLD, styrer slagets gang, når Landsforeningen Meningitis inviterer til høvdingebold lørdag den 17. november kl. 16 i Svanemøllehallen i København.

Patrik Wozniacki, Thomas Sørensen og Klaus Lykke er blot nogle af de kendte sportsfolk, der har valgt at bruge en lørdag efte
rmiddag til at stille op i en god sags tjeneste.

Stjernernes modstandere er et hold bestående af amatørsportsfolk, der alle har det tilfælles, at de kender nogen der har været berørt af meningitis. De 2 hold tørner sammen i en omgang høvdingebold, Hvor de spiller bedst af 7. Der er fri adgang for alle til at overvære seancen.

Spillerne har sagt ja til at stille op til dette arrangement for at sætte fokus på en uhyggelig sygdom. Meningitis rammer hvert år omkring 200 danskere. Mellem 10 og 20% af disse dør af sygdommen, og af de der overlever, må en stor procentdel efterfølgende leve med følger af sygdommen som f.eks. amputerede lemmer, døvhed, hjerneskade eller andre neurologiske skader. En stor del af de ramte er børn.

Vi går netop nu ind i den tid på året, hvor der traditionelt ses flest tilfælde af meningitis. Det er nemlig i vinterhalvåret at bakterierne der kan forårsage meningitis har de bedste vilkår.

Meningitis er især uhyggelig, fordi den kan udvikle sig ekstremt hurtigt. I løbet af bare 24 timer kan en ellers rask person blive alvorligt syg eller dø. Man forøger chancerne for at klare et tilfælde af meningitis betydeligt, hvis man diagnosticeres og behandles i tide. Derfor er det meget vigtigt at være opmærksom på symptomerne, så behandling kan sættes i gang så hurtigt som muligt.

Arrangementet er blevet muligt, ikke mindst takket være venlig hjælp fra sponsorer, og fordi spillerne stiller op for den gode sag. Vi har fået hjælp fra Bjørn røremaskiner v/Jan Zimmerman, der har sponsorereret det ene hold. og fra Vanløsesport / Sportigan Greve v/Mads Isbrand, der har sponsoreret det andet hold.

Spillerne, der skal møde stjernerne er: Frank Krak, Jesper Larsen, Anders Kølle, Rasmus Rudolph, Peter Larsen, Phillip Rasch og Rolf Strømsted.