Endnu en meningitisvaccine overvejes.
26. juni 2012

Endnu en meningitivaccine overvejes.

26. juni 2012

En væsentlig stigning i antallet af meningitis C-tilfælde får nu Sundhedsstyrelsens vaccinationsudvalg til at overveje om alle under 18 år bør tilbydes en vaccination mod meningokok type C.

Siden årtusindeskiftet har antallet af meningitis C-tilfælde ligget på omkring 20 om året. I 2010 blev der anmeldt 26 tilfælde, men i 2011 var tallet pludseligt vokset til 45. De 45 tilfælde skyldes ikke et stort udbrud, da de er spredte geografisk og i tid, og det har ifølge Dagens Pharma nu fået Sundhedsstyrelsens vaccinationsudvalg til at overveje, om det er nødvendigt at indføre meningitis-vaccination af alle danskere under 18 år. I lande som Holland, England, Irland, Island og Spanien har man reduceret antallet af meningitis-tilfælde kraftigt ved at indføre vaccinationer af alle under 18 år. Læs mere her: http://medwatch.dk/Sygdom___Sundhed/article4734322.ece