Børn med meningitis klarer sig dårligere som voksne
3. maj 2013
Bakteriel meningitis i barndommen hænger sammen med lavere uddannelsesgrad og manglende økonomisk uafhængighed i voksenlivet, viser ny forskning fra Rigshospitalet. Vi modtager ofte henvendelser fra tidligere meningitispatienter og deres pårørende, der spørger til, om deres forskellige vanskeligheder i voksenlivet kan hænge sammen med, at de tidligere har været angrebet af meningitis. Det korte svar er ja. Og nu er det også underbygget af en stor undersøgelse, som Klinik for Infektionsmedicin og Reumatologi på Rigshospitalet i samarbejde med Århus Universitet og Boston University netop har offentliggjort i det internationale tidsskrift JAMA.
Meningokokvaccine overvejes
3. april 2013
Meget tyder på, at myndighederne overvejer vaccine mod meningitis i børnevaccinationsprogrammet. Meningitisforeningen har erfaret, at der i øjeblikket er drøftelser i Sundhedsstyrelsens Vaccinationsudvalg om, hvordan en meningitisvaccine kan skrues sammen.
Sportsstjerner stiller op i kampen mod menigitis
12. november 2012
Nikolaj Kleno Kristensen, kendt fra DR1 programmerne HØVDINGEBOLD, styrer slagets gang, når Landsforeningen Meningitis inviterer til høvdingebold lørdag den 17. november kl. 16 i Svanemøllehallen i København. Stig Tøfting, Patrik Wozniacki, Thomas Sørensen og Klaus Lykke er blot nogle af de kendte sportsfolk, der har valgt at bruge en lørdag efte rmiddag til at stille op i en god sags tjeneste.
Men. C falder igen
20. september 2012
Statens Seruminstitut har offentliggjort tallene for meningokoksygdom for 2011. I alt var der en stigning i forhold til 2010, nemlig fra 73 tilfælde i 2010 til 92 tilfælde i 2011. Meningokok C havde en kraftig stigning, fra 26 til 46 tilfælde, men til gengæld oplyser SSI, at tallene for i år tyder på, at stigningen i men. C er standset. Der var pr. 12. september anmeldt 20 tilfælde, hvilket svarer til niveauet for 2010. Se hele opgørelsen i linket til venstre.
Endnu en meningitisvaccine overvejes.
26. juni 2012
En væsentlig stigning i antallet af meningitis C-tilfælde får nu Sundhedsstyrelsens vaccinationsudvalg til at overveje om alle under 18 år bør tilbydes en vaccination mod meningokok type C
Foredrag med Stig Tøfting og Palle Valentiner-Branth
23. april 2012
I anledning af meningitisdagen har vi arrangeret et foredrag med den tidligere landsholdsspiller Stig Tøfting, der vil fortælle om oplevelserne da hans søn Jon døde af meningitis i 2003. Det er første gang at Stig fortæller om sine oplevelser foran en forsamling. Han har tidligere skrevet om det i sin bog, men det er første gang man får chancen for at høre historien live fra ham selv.
World Meningitis Day 2012
4. april 2012
On Tuesday 24 April 2012, the Confederation of Meningitis Organisations (CoMO) and its global members are encouraging individuals, families and communities to learn the signs and symptoms of meningitis...