Fortæl din historie

Hvis du selv har haft meningitis inde på livet, kan du fortælle om dine oplevelser her.
Klik her for at indsende din historie

5 gange meningitis

Af Randi Lange
Min meningitis historie - barsk og surrealistisk og heldigvis langt fra normalt.


Ja, jeg har været så uheldig at være akut indlagt 5 gange med meningitis. De første to var virus, de næste to med bakterier og den sidste for nogle uger siden er ukendt. Det er selvfølgelig langt fra normalt at få meningitis så mange gange og det er der også, mere eller mindre en forklaring på.

En af grundene er, at jeg i 2009 blev opereret for en Acusticusneurinom, hvilket er en godartet tumor i hjernen. Dette faktum gør, at jeg har større risiko for at få meningitis. Det er dog heller ikke normalt, at denne patient gruppe får meningitis efter operation, men jeg må nok se i øjnene at jeg er MEGET uheldig.

Jeg blev opereret i januar 2009 og i juni 2010, 3 uger før min termin med mit første barn blev jeg akut indlagt med mistanke om svangerskabsforgiftning. Dette viste sig at være min første meningitis. I august føder jeg en pige og allerede i oktober måned rammer anden meningitis. I december samme år slår lynet ned for tredje gang med en bakteriel meningitis. Efter disse tre episoder bliver jeg re-opereret og jeg følte mig herefter overbevidst om at jeg ikke skal rammes af meningitis igen.

Jeg føder mit andet barn i november 2011. Tre år går og jeg føler mig sund og raske. Jeg arbejder 37 timer som sygeplejerske, plejer min familie, dyrker sport og nyder hverdagslivet lige indtil december måned 2014, hvor jeg rammes af min hidtil værste bakterielle meningitis.

Denne gang var jeg slet ikke forberedt. Jeg tog smertestillende et par gange og dette overdøvede mine symptomer, så jeg ikke kom hurtigt ind. Jeg havde det ufattelig dårligt ved ankomst og denne omgang resulterede i et langt efter forløb med men fra meningitis. Jeg var sygmeldt næsten et års tid inden jeg langsomt startede op med arbejde igen. Jeg nåede at arbejde et par måneder med få timer om ugen i et optrapningsprogram, da jeg igen rammes af meningitis.

Denne gang var jeg mere forberedt. Jeg havde mentalt indstillede mig på endnu et tilfælde, jeg havde en klar aftaler med hospitalet om hvad jeg skulle gøre, jeg reagerede derfor på mine symptomer, tog penicillin hjemmefra med vejledning fra læge, kom hurtigt ind og fik behandling.

Det er ca. 2 måned siden jeg sidst var indlagt. Jeg er i bedring, men er igen sygemeldt. Jeg lever i dag med min usynlige skygge af men` fra disse tilfælde af meningitis. Gemt i min usynlige skygge ligger min kamp med trætheden, mine manglende evner som de var før, min frygt for endnu et meningitis tilfælde, frygten for at miste livet, for at miste mig selv og alle bekymringerne om mit helbred og min fremtiden på arbejdsmarked.

MEN trods disse udfordringer smiler jeg og er glad hverdag, jeg er taknemmelig for min ekstra tid med mine børn og min mand, jeg dyrker sport og holder mig aktiv, jeg er social og elsker en god fest. Jeg er en familie kvinde på 34 år med to små børn, som du umuligt kan se eller mærke på mig, hvad jeg har været igennem. Jeg er robust og elsker livet, selvom det tider er meget udfordrende. Der er ingen tvivl om at det er en barsk og usikker tilværelse for min familie og jeg at leve i, men vi kæmper for fremgang og ønsker og håber det bedste for fremtiden.